Meer Retweets genereren

Het genereren van ‘retweets’ is interessant omdat je dan als het ware wordt geïntroduceerd in de community van 1 of meerdere van jouw followers (volgers) en het jou weer meer volgers kan opleveren. Meer volgers betekent ook weer meer interessante contacten in je eigen netwerk waardoor je waarde of dat van je bedrijf/product/merk toeneemt. In dit artikel 5 tips om meer retweets te genereren.

Tip 1: Interessante boodschap
Als je inhoudelijk iets interessants te melden hebt, dan is het voor je volgers interessant genoeg om je tweet door te zetten naar hun volgers. Berichten die een grote kans hebben om retweet te worden zijn grappige, shockerende, confronterende of mysterieuze berichten. Feiten doen het daarnaast ook erg goed.

Tip 2: Let op het aantal karakters
Als je alle 140 karakters verbruikt in je tweet, dan blijft er weinig ruimte over voor een retweet. Wat er namelijk gebeurt bij retweet is dat aan je oorspronkelijke bericht de letters RT gevolgd door het @ teken met jouw Twitter ID / accountnaam wordt toegevoegd. In mijn geval RT @majvandenberg. Dat zijn al 17 karakters. Bovendien: wat voor reclame uitingen en slogans geldt, geldt ook voor tweets. De kracht zit hem in de eenvoud en maakt meer impact juist omdat ze kort zijn. Om deze redenen voldoet een tweet van ongeveer 100 karakters perfect om doorgestuurd te worden.

3) Het juiste tijdstip
Twitter is een medium dat wereldwijd wordt gebruikt, dus altijd en overal zijn mensen online bezig met communiceren via dit kanaal. Uit onderzoek is gebleken dat tweets die tussen 9.00 en 15.00 worden verstuurd de meeste kans maken op een retweet. Tussen deze tijd bereikt u namelijk het grootste percentage gebruikers, omdat gebruikers vooral overdag druk in de weer zijn met Twitter, zeker zakelijk.

4) Retweet anderen
Zoals je in het dagelijks leven geeft en neemt, doe je dat ook via Twitter. Als iemand iets van jou retweet, ben je, in het kader van: “Ik help jou en jij helpt mij”, zelf ook eerder geneigd om iets van die persoon te retweeten. Voeg hierbij zelf wel iets toe, dan maak je de retweet nog waardevoller.

5)  Toon authoriteit
Wanneer je autoriteit hebt op een bepaald vakgebied of interessevlak, vertrouwen mensen je en zullen ze meer waarde hechten aan datgene wat je te melden hebt. Goede content is essentieel hierbij, omdat je als betrouwbare informatiebron zult overkomen.

Heb je zelf nog meer goede ideeën over hoe je meer retweets krijgt, vul dit artikel dan aan of laat het me weten, dan vul ik deze blogpost aan met jouw tips.

Reageer op dit artikel

Jouw reactie