4 Tips om je Twitter volgers gelukkig te maken

In deze post weer eens wat praktische hands on tips voor het gebruik van Twitter om een betere twitteraar te worden. Waar het om gaat is dat je vaak niet weet waarom mensen je gaan volgen en waarom ze daarmee stoppen. Toch zijn er inmiddels de nodige tips, tricks and groud rules die over het algemeen helpen mensen te trekken en ze te behouden als followers. Mijn blog staat er vol mee en ook deze (korte) post helpt je daarmee verder: 4 handige tips…

Tip 1: Vind de juiste frequentie
Hou er rekening mee dat mensen vandaag de dag vrijwel continu online zijn en dus ook altijd in toegang hebben tot Twitter; is het niet vanachter hun PC, dan is het via hun smartphone. Hou daarbij in je achterhoofd dat jij niet de enige bent die jouw followers volgen; de hele dag door zien ze tweets voorbij komen. Niemand vind het dan leuk om te zien dat 8 van de 10 tweets van jou komen; daar staat tegenover dat ze jou om een reden zijn gaan volgen; je verspreid interessante, onderhoudende informatie. Als ze vervolgens nooit meer iets van je lezen, dan neemt de interesse in jou(w tweet) af. Zorg dus voor een goede balans in het plaatse van je tweets; niet te veel en niet te weinig.

Tip 2: Breng je tweets met een beetje humor 
Zonder twijfel, zijn een aantal van de meest succesvolle mensen op Twitter de mensen die het grappigst zijn. Doordat je maar 140 karakters tot je beschikking hebt, kun je heel sterke onlineliners en punchlines communiceren en delen met je volgers. Dat maakt Twitter uitermate geschikt om je humor te tonen en te ontwikkelen en daarmee je volgers te entertainen. Zeker als je actuele onderwerpen weet te gebruiken. Grappige tweets worden vaak ge-retweet, dus je bereikt er ook nog eens een nieuw publiek mee. Let wel een beetje op wat sociaal aanvaardbaar is. Grenzen op zoeken is oke, maar erover gaan niet. Ben je van nature niet grappig of sterk in je oneliners, negeer dan deze tip. Je zou jezelf (personal brand) alleen maar schade toebrengen als je geforceerd (tenenkrommend) grappig gaat lopen doen.

Tip 3: Vertel is wat over jezelf
Sommige mensen krijgen het voor elkaar om zich in mist te hullen op Twitter en toch veel volgers te krijgen, maar de meeste lukt dat niet, omdat men graag toch een gezicht achter het account wil zien. Lang verhaal kort; followers blijven je langer volgen wanneer ze je geslacht, nationaliteit, leeftijd en, zeker niet onbelangrijk, je interesses kennen. Wat je kunt doen is eens per dag of 1 dag in de week meer feiten over jezelf plaatsen en delen met je volgers, zodat ze echt leren kennen. Je zult zien dat mensen daar eerder op reageren dan op je zakelijke tweets.

Tip 4: Engage – reageer, antwoord, help en communiceer
Twitter is een sociaal medium en dat betekent dat er interactie verwacht wordt. Precies hetzelfde als je met iemand aan de telefoon zit, in de kroeg met iemand in gesprek bent of een mail van iemand ontvangt. Communication is the key to life. Dus reageer op @mentions en replies, geef een reactie terug als iemand je een Direct Message stuurt. Als iemand van je volgers een vraag stelt en je kunt hem of haar verder helpen, doe dat dan ook. Op dezelfde manier wordt jij geholpen als je een vraag stelt. Bedank mensen ook als ze jouw informatie verder delen in hun netwerk of als ze jou zijn gaan volgen. Dat wekt sympathie op, waardoor men je langer zal blijven volgen. Wat ook helpt is mensen die jou zijn gaan volgen en dezelfde interesses hebben om ze terug te gaan volgen; wie weet wat voor informatie ze nog met jou kunnen delen.

There you go, tweeps; vier simpele, straightforward tips die je direct kan toepassen en bijdragen aan meer trouwe followers. Heb je zelf nog meer tips, laat het me dan weten, dan vul ik deze blogpost aan voor een totaaloverzicht.

Reageer op dit artikel

Jouw reactie