Vizify: Personal Branding dankzij Social Media overview?

Vizify is een nieuw platform waarmee je je LinkedIn, Twitter, Facebook, Foursquare en Instagram profielen kunt samenvoegen en inzichtelijk kunt maken wie je persoonlijk en op zakelijk gebied bent. Het ziet er  flashy uit en je kunt je Vizify bio binnen het format naar wens customizen.

Hoe werkt Vizify?

Vizify werkt qua aanmelding hetzelfde als Pinterest voorheen. Je vraagt een account aan waarop je op een soort van wachtlijst wordt gezet voordat je definitief toegang krijgt en een account kunt aanmaken. Je kunt ook persoonlijk door een vriend, kennis, collega worden uitgenodigd. Nadat je bent ‘toegelaten’ log je in via het wachtwoord dat je is toegezonden en je kunt aan de slag.  Zoals in de intro aangegeven kun je een persoonlijke pagina maken door 5 social mediakanalen te koppelen. De informatie die in je Vizify Bio getoond wordt, wordt geladen vanuit de social media die je koppelt. Vizify zelf in geen sociaal medium, want je kunt met niemand verbinding maken en je kunt elkaar niet volgen. Je kunt wel een profiel van iemand anders delen via sociale netwerken als LinkedIn, Twitter en Facebook. Het voordeel van een Vizify profiel is dat je naar keuze meerdere sociale media met elkaar verbindt om te laten zien wie je bent. Je hoeft je Vizify account niet up-to-date te houden, want dat gebeurt automatisch via de gekoppelde social media (er vanuit gaande dat je die netjes onderhoudt).

Waarom een Vizify profiel?
Voor mij persoonlijk is het nog een beetje moeilijk in te schatten wat je nu eigenlijk met je Vizify profiel kunt. Het is niet interactief. Als je foto’s toont in profiel is het mij niet duidelijk op basis van welke criteria welke foto’s uit welke sociale media worden ‘opgehaald’. Het is ook even puzzelen hoe je jezelf het beste presenteert en in Vizify zelf kun je maar weinig zelf aanpassen en toevoegen. Wat in het ene platform heel duidelijk is door de context waarin je iets plaatst, kan een beetje vreemd overkomen in Vizify. Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als je zelf een quote die jou kenmerkt kunt ingeven, in plaats van dat een willekeurig tweet wordt opgehaald. Ik mis ook de koppeling met andere social media zoals Pinterest of Google+; toch ook geen kleine platformen. Daarnaast zou het mooi zijn als je kon doorklikken naar je gekoppelde social media of je eigen website of blog. Bijvoorbeeld als je meer en uitgebreidere (zakelijke) informatie over iemand wilt weten. Kortom, er kan mijns inziens nog wel wat verbeterd worden. Maar goed, het platform is nog nieuw en heeft wellicht nog wat tijd nodig om zich door te ontwikkelen en te optimaliseren en dat gaat ongetwijfeld gebeuren.

Nieuwsgierig geworden naar Vizify? Neem alvast een kijkje op mijn profiel en laat me op basis daarvan en op basis van deze post vooral weten wat jij vindt van Vizify.

Reageer op dit artikel

Jouw reactie