About Mark-eting

essay for youHallo en welkom op mijn persoonlijk weblog Social Mark-eting. Mijn naam is Mark van den Berg en ik ben marketeer sinds het behalen van diploma Commerciële Economie op de HEAO faculteit aan de toenmalige Hogeschool Brabant te Breda. Marketing is niet alleen mijn beroep, maar ook mijn hobby. Ik zou bijna zeggen: Mark-eting is mijn lifestyle.

Al enige tijd verdiep ik me serieus in social media en de mogelijkheden die de verschillende platformen bieden voor ondernemers en marketeers. Met name de vraag: hoe kun je ze succesvol en strategisch inzetten, integreren met CRM (Customer Relationship Management), E-mailmarketing en andere tools in je marketing-mix, vind ik interessant. Ook de ontwikkelingen op het gebied van de media (tablet publishing, mobile en apps) houden mij bezig. Belangrijke bronnen voor het verrijken van mijn kennis en het zoeken naar antwoorden op dit gebied zijn o.a. Socialmedia.nl, Mashable.com, Socialtimes.com, e-Marketingblog.nl, 10000words.net, RickMahn.com, JeffBullas.com, Frankwatching, Dutchcowboys, Marketingfacts, Adformatie, Twinkle, Socialmediatoday.com en nog veel meer interessante blogs en sites. Na het consumeren van de informatie die ik hier en op andere blogs en sites vond, heb ik uiteindelijk besloten deze centraal te verzamelen, (indien nodig) te vertalen en te bundelen.

Deze bundel van informatie over sociale media is het uitgangspunt van dit blog geworden. Uiteraard ontbreken mijn eigen visie, mening, kennis, ervaring en input hierbij niet. Dit blog is voor mij dan ook een online verzamelpunt van allerlei interessante en direct bruikbare informatie die ik nu geheel in stijl van de social media gedachte wil delen met andere marketing professionals. Of je er wat aan hebt en of je het kunt toepassen bepaal jezelf. Datzelfde geldt voor het verder delen van deze informatie. Overigens is SocialMark-eting.nl niet het enige blog waar ik informatie en inzichten deel. Sinds eind 2012 ben ik actief voor het grootste Nederlandse social media blog: Socialmedia.nl.

Heb je op- en aanmerkingen of toevoegingen? Wil je zelf iets met mij delen of spammen of gewoon contact met mij leggen, dan kan dat via de bekende online en sociale wegen: mark@socialmark-eting.nl, www.twitter.com/majvandenberg, www.facebook.com/majvandenberg, www.foursquare.com/majvandenberg, www.pinterest.com/majvandenberg, www.vizify.com/mark-van-den-berg, www.instagram.com/majvandenberg en/of www.linkedin.com/in/markvandenberg. Uiteraard kun je ook een reactie plaatsen bij mijn blogposts. Hoe dan ook, sooner or later maak ik altijd even tijd voor een reactie.

Met vriendelijke groet,
Mark-eting van den Berg